Categorie: Dagje weg (Pagina 1 van 2)

allwetterzoo-ralfvandesand-feat2

Bezoek aan AllWetterZoo Münster (2016-06-30)

Een kleine twee maanden geleden waren we naar een Bochumse dierentuin geweest. Dat beviel goed en smaakte naar meer. Het weer werkte alleen niet mee en dus gingen we op zoek naar een dierenpark dat voldoende overdekte gedeeltes heeft. Het liefst weer in Duitsland (want: lekker goedkoop). Waar kom je dan uit? In ons geval bij de AllWetterZoo Münster.

Meer lezen

facebook-omslag-bochum-01

Bezoekje aan het Tierpark und Fossilium Bochum

Mooie lentedag in april, tijd voor ons om de camera’s uit het spreekwoordelijke vet te halen. Maar waarnaartoe? Dierentuin? Ja, goed plan. Welke? Gaan we naar Burgers’ Zoo? Lekker dichtbij, dat wel. Maar we waren er pas nog geweest. Nee, dat wordt het niet. Over de grens dan maar? Ja, leuk. In Duitsland zijn de toegangsprijzen ook wat vriendelijker, dus dat is een mooie bijkomstigheid.

Meer lezen

De ...

AWD: Vos!

Eind september 2011. We willen vossen zien, van dichtbij, in het wild. En dé plek om dat te kunnen doen, is bij de Amsterdamse Waterleidingduinen. Vroeg weg, laat thuis, en geen vos gezien. Wel veel herten en reeën. Ook leuk, maar daar kwamen we niet voor.

Meer lezen

millinger theetuinen 03

Millinger Theetuin – Millingerwaard

Als je even heerlijk er uit wil, zonder kilometers met de auto te hoeven rijden (althans, vanaf Nijmegen) dan is het zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de Millinger Theetuin. Je moet er een flinke wandeling voor over hebben door een prachtig natuurgebied.

Meer lezen

veluwe-11-2010-06

Park De Hoge Veluwe (dl 1)

Een prachtige zondagmiddag in november. Heldere blauwe lucht. De enige wolken die we zien zijn die, die we zelf uitblazen. Rond twee uur besluiten we er toch nog even op uit te gaan. Even snel aankleden na een luie zondagochtend. Maar waarnaartoe? Een paar ideeën passeren de revue. Het wordt Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Meer lezen

begraafplaats Maastricht-11

Begraafplaats Tongerseweg Maastricht

Fotograferen op een kerkhof. Het is wellicht niet ieder mans of vrouws ‘cup of tea’. Het kan vreemd voelen. Je loopt daar wel rond met je camera terwijl er mensen op ‘bezoek’ gaan bij hun overleden dierbaren. Zolang je respectvol daarmee omgaat en je focust op de prachtige beelden die je er kunt vinden, dan voelt dat al een stuk minder vreemd.

Meer lezen

Pagina 1 of 2

2010-2017 © Ralf van de Sand